Hva er spesielt med turistene i Nord-Norge?
Nordkapp-platået, ett sted mange turister besøker. (Arkivfoto)

Hva er spesielt med turistene i Nord-Norge?

Nordmenn liker å være på ferie i Nord-Norge og er sammenlignet med tilreisende fra andre land, en stor gruppe.
Næring
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 25.06.2019 11:00

Nord-Norge kan by på et helt unikt landskap, men er også den regionen i Norge som er vanskeligst og i mange tilfeller også dyrest å komme seg til.

Det har kommet en ny rapport om turister i Nord-Norge. Rapporten baserer seg på Innovasjon Norges Turistundersøkelse fra 2018, en årlig og nasjonal undersøkelse som gjennomføres av Epinion på vegne av Innovasjon Norge.

--For første gang inkluderer vi alle typer turister som kommer til Norge i Turistundersøkelsen. Også de som ikke fanges opp av den tradisjonelle overnattingsstatistikken til Statistisk Sentralbyrå. Det gir oss et enda bedre grunnlag for å si noe om hvem er på ferie- og forretningsreiser til Norge, noe som er svært verdifullt i arbeidet vi gjør med profileringen av Norge som reisemål, sier Bente Bratland Holm, reiselivsdirektør i Innovasjon Norge, i en pressemelding. 

Norske feriereisende står for det største volumet i Nord-Norge og det er over ni ganger så mange overnattinger registrert av norske feriereisende som det er for utenlandske feriereisende i Nord-Norge.

De utenlandske feriereisende har dog et noe høyere døgnforbruk enn de norske med 1305 kr. mot 860 kroner. Hvilket særlig brukes på pakkereiser og transport. Likevel står de norske fremdeles for cirka 86 prosent av de feriereisende sitt samlede totalforbruk i Nord-Norge, ettersom de norske feriereisende har et betydelig større volum. 

Mer enn 75 prosent av de utenlandske feriereisende i Nord-Norge besøker også andre regioner på sin norgesferie. Dette gjelder i mindre grad for de norske feriereisende, hvor en betydelig større andel forblir i Nord-Norge. 

Natur har stor betydning for de feriereisende i Nord-Norge. Den største gruppen av de feriereisende i Nord-Norge er både svært natur- og kulturinteresserte. Likevel er det kulturaktivitetene som bidrar til et høyere døgnforbruk. Feriereisende som er interessert i kulturelle aktiviteter har generelt et høyere forbruk enn de øvrige feriereisende.

Nordmenn liker å dra på ferie til Nord-Norge. De feriereisende i Nord-Norge er generelt tilfreds og har en høy anbefalingsvillighet, men det gjelder særlig for de norske.


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS