Fersk statistikk fra capia om utviklingen i airbnb
Stor vekst for Airbnb. (Illustrasjonsfoto)

Fersk statistikk fra capia om utviklingen i airbnb

Airbnb har hatt en enorm vekst i 2018.
Næring
Raymond Elde
Publisert : 24.06.2019 01:19

I Norge har antall reserverte romdøgn via Airbnb vokst med 45 prosent fra året før. På samme tid hadde hotellene en økning på kun 2 prosent. I Nord-Norge var det en Airbnb-vekst på 51 prosent, mens hotelløkningen var på 1 prosent. 

--En svart hotellsektor uten ansatte er i ferd med å overta hotellmarkedet, sier NHO Reiseliv-direktøren.

Ferske estimater fra analysebyrået Capia viser at i 2018 var det 4 457 847 millioner reserverte (solgte) romdøgn via Airbnb – en vekst på 45 prosent fra året før. Det utgjør over en femtedel av overnattingsmarkedet (Airbnb versus hotell på landsbasis).

--Airbnb utgjør nå en reel trussel for det etablerte hotellmarkedet, som åpenbart mister gjester til Airbnb. Nå må norske myndigheter iverksette rapporteringsplikt for Airbnb-utleiers inntekter slik de har vedtatt, og for all del ikke gjøre noe som kan forverre konkurransesituasjonen til hotellene. Det er i denne situasjonen helt uaktuelt å heve momsen på overnatting. Tallene fra Capia viser helt tydelig at regjeringen må hente inntekter til statsbudsjettet gjennom å kreve rapportering av Airbnb-utleie, sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv.






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS