Stordrange: Politiske valg
Nordkapp-platået. (Arkivfoto)

Stordrange: Politiske valg

Advokat Bjørn Stordrange tror det er fornuftig av kommunen å ha et godt samarbeid med rettighetshaver og grunneier på Nordkapp.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 19.06.2019 16:03
Sist oppdatert : 19.06.2019 16:21

Advokat Bjørn Stordrange mener samarbeid med de som driver Nordkapphallen vil være det beste for lokalsamfunnet.

--Kommunen kan omregulere og gjøre relativt drastiske endringer, under forutsetning at dette er saklig begrunnet. Det stilles sterke krav til saklighet i slike tilfeller. Et ønske om å overta parkering fordi man selv ønsker å tjene penger på samme virksomhet kvalifiseres neppe til en saklig begrunnelse. Om man likevel skulle velge å gjennomføre en slik regulering, så kan det ikke gjøres erstatningsfritt. Det sier advokat Bjørn Stordrange til Radio Nordkapp. 

--Det er kommunen selv som må velge hvilken vei man går. Dette er et politisk valg. Slik jeg har skjønt kommunen, ønsker man et godt samarbeid med rettighetshaver og grunneier i området. Dette tror jeg er fornuftig. Jeg tror lokalsamfunnet og næringslivet vil oppnå mer med å være omforent, enn at en reguleringssak trekkes ut i langdrag med eventuelle rettsavklaringer, sier Stordrange.

Stordrange har sammen med Rønning har gitt Nordkapp kommune juridiske råd i saken om områdeplanen for Nordkapp-halvøya. Torsdag skal Nordkapp kommunestyre vedta områdeplanen.


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS