Skal ha råd for eldre og ungdom
Jan Olsen fra SV er en av politikerne i neste valgperiode som skal velge råd for eldre, for personer med funksjonsnedsettelse og for ungdom. (Arkivfoto)

Skal ha råd for eldre og ungdom

Når Nordkapp kommunestyre og de andre kommunestyrene konstituerer seg etter valget, skal de velge råd for eldre, for personer med funksjonsnedsettelse og for ungdom.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 19.06.2019 01:30

Stortinget vedtok i fjor en bestemmelse i ny kommunelov om at alle kommuner og fylkeskommuner plikter å opprette råd for eldre, for personer med funksjonsnedsettelse og for ungdom. 

Siden har forskrifter om rådenes oppgaver, organisering og saksbehandling vært på høring.  Mandag ble forskriften fastsatt. 

--Eldre, personer med funksjonsnedsettelser og unge bruker mange av kommunens tjenester og er ofte underrepresentert i demokratiske fora. Derfor er det viktig at lokale myndigheter lytter til hvilke ønsker og behov disse innbyggerne har i alle saker som gjelder dem, sier kommunalminister Monica Mæland (H), ifølge Regjeringen.no. 

Regelverket trer i kraft fra og med det konstituerende møtet i det enkelte kommunestyret og fylkestinget ved oppstart av valgperioden 2019-2023.


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS