Nordlendinger vil reise til Mars
En del av disse vil ifølge undersøkelsen reise til Mars. (Illustrasjonsfoto)

Nordlendinger vil reise til Mars

YouGov har foretatt en undersøkelse på vegne av BBC Earth.
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 15.06.2019 15:45

Har du noen gang drømt om å reise til Mars? 

Én av tre nordlendinger kunne faktisk tenkt seg en tur til den røde planeten dersom mulighetene lå til rette for det. Det viser en ny undersøkelse gjennomført av analysebyrået YouGov på vegne av BBC Earth.

Helt siden månelandingen i 1969 er det mange som har drømt om å kunne ta steget videre til Mars. I dag er det er flere store prosjekt som konkurrerer om å være først ute med å sende mennesker til vår nærmeste naboplanet. Mye tyder på at optimismen også er stor blant det nordnorske folk. Undersøkelsen viser nemlig at to av fem nordlendinger tror det vil være mulig å leve på Mars om noen år, og én av tre i Nord-Norge påstår at de ville reist til Mars dersom mulighetene lå til rette for det. 

Særlig unge er eventyrlystne, og undersøkelsen viser at over halvparten av de mellom 18 og 29 år kunne tenkt seg en tur til Mars. De eldre liker derimot å ha beina godt plantet på jorda. Kun én av ti av de over 60 år svarer at de ville satt seg på romskipet til Mars.  

Tror på romvesen 
Det er ingen tvil om at det er mange nordlendinger som mener at verdensrommet har mer å by på enn det vi kjenner til i dag. Undersøkelsen viser nemlig at tre av fem nordlendinger tror det finnes liv på andre planeter, ifølge 

I tillegg viser undersøkelsen at seks prosent tror at «romvesenene» vil komme til jorda på et tidspunkt, og én av ti nordlendinger tror til-og-med at de allerede er iblant oss. Det er en høyere andel enn i resten av landet. Blant vestlendinger, sørlendinger og østlendinger er det nemlig kun seks prosent som tror at romvesen allerede finnes på Jorden.  


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS