Bidrar til økt forsyningssikkerhet i Nord-Norge
Linja fra Balsfjord til Skaidi.

Bidrar til økt forsyningssikkerhet i Nord-Norge

Leverer Norges første STATCOM (spennings-kompenseringsanlegg) i sentralnettet på 420 kilovolt til Statnett.
Næring
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 21.05.2019 23:30

ABB har vunnet kontrakten på anlegget som Statnett skal etablere på Skillemoen ved Alta. Dette vil bidra til å holde spenningen stabil på det nivået den skal være, og dermed sikre overføringskapasiteten på den nye 300 km lange 420 kilovolt (kV) kraftlinjen som Statnett bygger mellom Balsfjord i Troms og Skaidi i Finnmark.

Den nye kraftlinjen i sentralnettet skal stå ferdig i 2023 og bygges for å bedre forsyningssikkerheten i Nord-Norge, legge til rette for industrivekst og økt verdiskaping og bidra til at utbygging av ny fornybar energi kan realiseres.

--Det er ekstra stas at dette er det første STATCOM-anlegget til Statnett i 420 kV-nettet. Anlegget får også den desidert største ytelsen her til lands, uansett spenningsnivå, sier Steffen Waal, administrerende direktør for ABB i Norge, i en pressemelding. 

ABBs nøkkelferdige anlegg skal stå ferdig våren 2021 og inkluderer hele bygningen med alt teknisk utstyr. Prosjektet dekker design, ingeniørtjenester, leveranse, installasjon, bygningsarbeider, testing og igangkjøring. Det får en ytelse på +/- 250 MVAr, det største i Norge.






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS