Vil samlokalisere servicekontoret med andre offentlige etater
Vegdirektøren foreslår endringer for trafikkstasjoner. (Arkivfoto: Monica Knoff/Statens vegvesen)

Vil samlokalisere servicekontoret med andre offentlige etater

Dersom forslaget for Lakselv får tilslutning, får det konsekvenser for brukere i kommunene rundt Porsanger kommune. Blant annet med litt lengre reise.
Samferdsel
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 21.05.2019 16:00

Vegdirektøren foreslår at trafikkstasjonen i Lakselv blir samlokalisert med annen offentlig etat med tilbud om teoriprøver.

Konsekvensene for brukerne er praktiske førerprøver lette klasser tilbys i Hammerfest og førerprøver tunge klasser tilbys i Alta, ifølge forslaget. 

Vegdirektøren foreslår at bygget blir frigjort og solgt. 

Vegdirektøren mener trafikkmengden på stedet er svært begrenset, noe som også gjør at det er ikke faglig forsvarlig å opprettholde tilbudet.

Statens vegvesen overfører administrasjonen av fylkesvegene til fylkeskommunene, men skal fremdeles være til stede i hele landet med en spissere organisasjon. 

Konstituert vegdirektør Bjørne Grimsrud leverte mandag sitt forslag til fremtidig lokalisering av Statens vegvesen til Samferdselsdepartementet.

Forslaget fra Vegdirektøren for Lakselv trafikkstasjon: 

Lakselv trafikkstasjon

TK 4

Veg 8

Beskrivelse av tjenestested

Trafikkstasjon med førerprøver lette (282) og tunge (79) klasser.

Vurdering av framtidig tjenestetilbud

Servicekontor samlokalisert med annen offentlig etat med tilbud om teoriprøver.

Konsekvens for brukerne

Praktiske førerprøver lette klasser tilbys i Hammerfest, 145 km avstand. Førerprøver tunge klasser tilbys i Alta (Kvenvikmoen), 167 km.

Konsekvens for kapasitet og infrastruktur

Bygg frigjøres og selges.

Vurdering av krav og kriterier:

Tilbud om teoriprøver

Krav og kriterier vil kunne tilfredsstilles gjennom et samarbeid med annen offentlig etat og/eller ambulerende tjeneste. Antallet prøver (532) er stort nok til å opprettholde likebehandling, kvalitet og effektiv drift.

Tilbud om praktiske førerprøver flyttes til Hammerfest og Alta

Lakselv har et svært begrenset og ukomplisert fysisk trafikkmiljø, hvor det av trafikksikkerhetsmessige hensyn ikke anses som faglig forsvarlig å gjennomføre praktiske førerprøver. Trafikkmengden på stedet er i tillegg svært begrenset, noe som også gjør at det ikke er faglig forsvarlig å opprettholde tilbudet. Avstanden til nærmeste sted med praktiske førerprøver i samtlige førerkortklasser, Alta, er 174 km. Praktiske førerprøver i lette klasser tilbys også i Hammerfest, i en avstand av 145 km. Førerprøvekandidatene som de siste årene har avlagt praktisk førerprøve ved Lakselv trafikkstasjon (og da spesielt i tunge førerkortklasser), er i svært liten grad bostedsregistrert på stedet, i kommunen eller nærliggende kommuner. Dette skyldes at lokale trafikkskoler har intensivopplæring, hvor elevene er tilreisende og oppholder seg der over begrenset tid, med det formål å gjennomføre praktisk føreropplæring med tilhørende praktisk førerprøve. Førerprøvekandidater med folkeregistrert bosted i nærheten av Lakselv – f.eks. Honningsvåg - vil etter flytting av tilbudet til Hammerfest, få 12 km lengre reisevei. Førerprøvekandidater fra indre Finnmark (Karasjok) vil få en økt reiseavstand på 124 km for å gjennomføre praktisk førerprøve i Alta. Kjørevurdering på oppdrag for Fylkeslege eller Politi vil kunne gjennomføres i Lakselv ved ambulerende tjenesteyting, da slike kjørevurderinger ikke krever samme trafikkmiljø som for praktiske førerprøver.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS