Autolinebåten «O. Husby» er Årets kvalitetsfisker
Båten «O. Husby» og mannskapet. (Foto: Norges Råfisklag)

Autolinebåten «O. Husby» er Årets kvalitetsfisker

Årets kvalitetsfisker har blitt kåret.
Næring
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 14.05.2019 23:30

På årsmøtet i Norges Råfisklag ble autolinebåten «O. Husby» med sitt mannskap kåret til Årets kvalitetsfisker for sitt arbeid med å levere fisk i verdensklasse.

Norges Råfisklag avholder årsmøte i Tromsø, et årsmøte som blir avsluttet onsdag ettermiddag. 

--Fisken fra denne båten har så fin kvalitet at den kan brukes til å lage et bredt spekter sjømatprodukter av ypperste klasse. Mesteparten av rederiets fangster selges via Råfisklagets auksjon og er så ettertraktede blant kjøperne at det i 2018 var hele 35 ulike bedrifter som bød og fikk tilslag, sier Charles A. Aas i Norges Råfisklag.

Råfisklagets hederspris deles i år ut for 16. gang og går til fiskere som gjør en ekstraordinær jobb for å levere produkter av utmerket kvalitet, og som er et forbilde og en inspirasjon for andre i villfisknæringen.

Fokus på kvalitet har eierne fått inn fra barnsben av, med en far som var veldig bestemt på at fartøyet alltid skulle levere best mulige råvarer. Båten er eid av O. Husby fiskebåtrederi AS som består av søskentrioen Ingvald John Husby, Jorunn Husby Nekstad og Anne Husby Dyrseth.  

--Det er felles innsats fra alle om bord som gir høy kvalitet på fisken. At vi får denne prisen betyr derfor veldig mye for oss, sier en stolt og ydmyk Ingvald John Husby på vegne av rederiet.

Prisvinner «O. Husby» er fra Ekkilsøy i Averøy kommune på Nordmøre. Fartøyet er bygget i 1998 ved Larsnes Mekaniske og er modernisert flere ganger. Båten fryser all fisken om bord og er et moderne fartøy med god kvalitet og sikkert arbeidsmiljø.

Det var statssekretær Roy Angelvik som sto for utdelingen av prisen under årsmøtet. 


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS