Iversen: -Hvem har «brøtte» hysa på land i bøtter og spann?
Geir Iversen, stortingsrepresentant for Finnmark Senterparti.

Iversen: -Hvem har «brøtte» hysa på land i bøtter og spann?

Geir Iversen lover at senterpartipolitikere skal fremme representantforslag på Stortinget.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 13.05.2019 23:30

Senterpartiet har med vantro sett hvordan snurrevadfisket etter hysa har brutt på land tonnevis av fisk som ikke tilnærmelsesvis har kvalitet som menneskeføde.

--FrP-fiskeristatsråden har ansvaret for at dette har fått utvikle seg. Jeg har nærmest vantro sett på hvordan denne regjering har vært overivrig på at kystfartøy skal slås sammen, struktureres, for å samle flest mulig kvoterettigheter på en båt. Alle vet det statsråden tydeligvis ikke vet at fangster som tas med slike enorme nøter får elendig kvalitet, har Geir Iversen, stortingsrepresentant for Finnmark Senterparti, skrevet i et leserinnlegg publisert på Radionordkapp.no

Iversen har skrevet at partiet kan ikke sitte passivt å se på misæren. Det blir nå fremmet et representantforslag med lovendring slik at det blir satt en stopper for dette rovfisket.

--Jeg er takknemlig for at råfisklaget er tilliten verdig og nå har tatt gode grep. Dette viser hvem som har vilje og evne til å ta ansvar for at ressursene som tilhører det norske folk i felleskap ikke ødes og ender opp som guano. Dette er flott, men ikke nok. Vi må endre loven slik at dette aldri mer kan få gjenta seg, har Iversen skrevet i innlegget. 


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS