Strømmen tilbake
Repvåg Kraftlag søker etter feil på høyspentlinja til Gjesvær. (Illustrasjonsfoto)

Strømmen tilbake

Like etter klokken 21 onsdag kveld hadde alle strømmen tilbake.
Radio Strømlaus
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 08.05.2019 21:10
Sist oppdatert : 11.05.2019 12:01

torsdag kl 00:10
Basestasjon for mobil på Kamøyværhøyda får strømmen tilbake. Skaden mellom den gamle slakteplassen og Skipsfjordhøyda reparert.

onsdag 21:10
Alle har nå strømmen tilbake. Skaden på linja fra Sarnes til Gjesværfjellet er reparert. Gjesvær, Skrsvåg og Nordkapplatået fikk strømmen tilbake. Kamøyvær og Skipsfjorden forsynes via Kamøyværlinja. Nå starter arbeidet med å utbedre skaden på linja mellom Skipsfjordhøyda og den gamel slakteplassen.

onsdag 18:40
Det er funnet tråd på bakken mellom Skipsfjordhøyda og den gamle slakteplassen. Arbeidene med å reparere tråden på Sarnes i full gang, og vil være den første feilen som vil være utbedret. Når skaden på linja fra Sarnes til Gjesværfjellet er utbedret er det håp om at Gjesvær, Nordkapplatået, Skarsvåg og Kamøyvær skal få strømmen tilbake.

onsdag 17:55
Linja er seksjonert slik at Skipsfjorden og Kamøyvær fikk strømmen tilbake. Det jobbes for at Gjesvær, Skarsvåg og Nordkapp skal få strømmen tilbake. Rettetid ukjent.

onsdag 17:30
Det jobbes ut fra teorien om to feil. Den ene mellom Sarnes og Gjesværfjellet, samt en ny feil mellom Skipsfjordhøyda og den gamle slakteplassen.

onsdag 17:00
Onsdag ettermiddag, like før klokken fem forsvant strømmen i Skipsfjorden, Kamøyvær, Skarsvåg, Nordkapp-platået og Gjesvær. Det er uklart hva som er årsaken til bryterfallet.

onsdag 16:00
Det ble funnet tråd på bakken mellom Sarnes og Gjesværfjellet. Arbeidet med å reparerer skaden igang.

onsdag 15:00
Gjesvær fikk strømmen tilbake onsdag 8. mai 2019 klokken 14:40. Inntil feilen er funnet er det abonnenter i Sarnespollen som er uten strøm.
Det er trolig, snø, sludd, salt og is som er årsaken til at det ikke var mulig å forsyne Gjesvær via Skarsvåg-linja onsdag formiddag. Det er feil på linja mellom Sarnes og den nye slakteplassen på Gjesværfjellet. Ved halv tre tiden onsdag ettermiddag fikk man lagt inn tverrforbindelsen og strømforsyningen til Gjesvær kunne gjennopprettes.

onsdag 14:00
Mannskapene på befaring rapporterer om null-sikt på fjellet og det er også dårlige forhold langs linja fra Sarnes mot Gjesvær.

onsdag kl. 12:45
Mannskap fra Repvåg Kraftlag er på tur ut for å feilsøke, melder Repvåg Kraftlag på Facebook.com. 

Strømmen blinket i Honningsvåg onsdag formiddag før Gjesværlinja ble koblet ut.

Det er trolig brudd på én av de tre trådene på Gjesværlinja. Det blåser nordøstlig sterk kuling, snø- og sludd-byger. 1,3 grader i Honningsvåg sentrum noe som tyder på et det er noe kaldere på Gjesværfjellet. Det fører til ising på linjene.






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS