Fødselsattest har blitt erstattet av digital bekreftelse
Nybakte foreldre mottar en bekreftelse i Altinn på at barnet har blitt registrert med navn og fått tildelt et fødselsnummer. (Illustrasjonsfoto)

Fødselsattest har blitt erstattet av digital bekreftelse

Nytt område digitalisert i staten.
Riks
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 11.05.2019 03:45

Fødselsattesten, som tidligere ble sendt til nybakte foreldre i posten har blitt erstattet med en digital fødselsbekreftelse i Altinn.

Nybakte foreldre mottar en bekreftelse i Altinn på at barnet har blitt registrert med navn og fått tildelt et fødselsnummer i Folkeregisteret. Det er dermed slutt på at Skatteetaten sender ut fødselsattesten på papir, med mindre foreldrene spør etter dette selv.

--Attestens rolle i samfunnet er kraftig redusert. Vi blir et stadig mer digitalisert samfunn, og Skatteetaten forventer at den digitale bekreftelsen vil erstatte behovet for fødselsattest på papir i de fleste av tilfellene. Foreldre som trenger barnets fødselsnummer for å søke om tjenester, som barnehageplass, vil enkelt ha fødselsnummeret tilgjengelig i brevet som kommer i Altinn-innboksen, sier Jørn Leonhardsen, direktør for informasjonsforvaltning i Skatteetaten, i en pressemelding. 

For de som har behov for det, kan fødselsattesten med stempel og underskrift fremdeles bestilles på nett.
--Foreldre som trenger fødselsattesten kan bestille den i Altinn som før. Det er fordi det fortsatt er noen som vil ha behov for underskrevet attest. Dessuten kan det ta tid for virksomheter å omstille seg til å hente informasjonen elektronisk, eller å gjøre seg kjent med den nye bekreftelsen, sier Leonhardsen.

Digitaliseringen av attester er en del av moderniseringen av Folkeregisteret.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS