11 286 tunge kjøretøy kontrollert i Nord-Norge
Statens vegvesen har kontrollert flere store kjøretøy i vinter. (Foto. Statens vegvesen)

11 286 tunge kjøretøy kontrollert i Nord-Norge

Tall for kontrollvirksomheten i vinter.
Samferdsel
Raymond Elde
Publisert : 02.05.2019 20:00

Vegvesenets kontroll av dekk og kjettinger på tunge kjøretøy har resultert i 336 gebyrer, 385 bruksforbud og seks anmeldelser denne vinteren. 

Vinteren igjennom har Statens vegvesen kontrollert vinterutrustningen på 11 286 tunge kjøretøy i Nord-Norge. Det er 3 638 flere enn forrige vinter.

--Hensikten med kontrollene våre er å fjerne trafikkfarlige kjøretøy fra veiene våre. I tillegg til flere kontroller har vi også konsentrert kontrollene mer mot grenseovergangene, sier Helle Torill Sandvik, seksjonsleder i Statens vegvesen, ifølge Vegvesen.no

385 kjøretøy har blitt nektet å kjøre videre i løpet av vinteren, og det har blitt utstedt 336 gebyr. I seks av tilfellene var manglene så alvorlige at det førte til anmeldelse.

--Rundt seks prosent av de kontrollerte kjøretøyene har fått reaksjoner. Det betyr at de aller fleste kjøretøyene har de dekkene og kjettingene de skal ha, men at det dessverre fortsatt er noen som ikke har tingene i orden, sier Sandvik.

Bistand fra ellers i landet
Store utfordringer med føret særlig over nyttår, medførte at Statens vegvesen sendte utekontrollører fra lenger sør i landet nordover tidligere i vinter.

--Vi er en landsdel med krevende vinterføre. I tillegg til bistand fra andre steder i landet, har vi også omfordelt egne ressurser. Resultatet er 48 prosent flere kontroller denne vinteren enn forrige, sier Sandvik.






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS