Havnestyret skeptisk til hurtigruten
Styret i Nordkappregionen havn, frykter at Hurtigruten vil tilby tjenester til blant annet cruiseskip. (Illustrasjonsfoto)

Havnestyret skeptisk til hurtigruten

Nordkappregionen havn IKS har vedtatt en uttalelse.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 25.04.2019 16:00

Havnestyret frykter hurtigrutens planer indirekte kan ramme skole og helsetjeneste i Nordkapp kommune.

Styret i Nordkappregionen havn IKS, har kommet med en uttalelse hvor de blant annet peker på Hurtigrutens planer for nytt havneavsnitt i Storbukt. 

Videre peker styret på at vi ikke er tjent med en aktør på Nordkapp-platået som samtidig vil kunne styre og råde over reiselivbasert næringsliv i Nordkapp kommune, melder Finnmarksposten

--Havnestyret ser ingen grunn til at en etablering av et havneavsnitt i Storbukt ikke vil tilby sine tjenester til dagens cruisenæring og annen skipstrafikk. Over en 20 årsperiode vil det derfor kunne forventes at havnevesenet kan komme i en posisjon hvor underskudd samlet kan bli opp mot 100 mill kr. Ved en slik situasjon må Nordkapp kommune dekke driftsunderskudd solidarisk (iht vedtekter for Nordkappregionen havna IKS). Reduserte inntekter vil følgelig også ramme det øvrige næringslivet fordi et havneavsnitt i Storbukt vil være lukket og privat, har styret i Nordkappregionen havn skrevet i uttalelsen. 

Hurtigruten vil i samarbeid med Cape Fish etablere et fiskeanlegg i Storbukt der man vil vise turistene hvordan fiskemat blir til. Hurtigruten planlegger også et opplevelsessenter på Nordkapp. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS