Snegletokt i Honningsvåg
Det blir snegletokt i Honningsvåg.

Snegletokt i Honningsvåg

I tillegg til Honningsvåg får Berlevåg i regionen besøk av sneglebussen.
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 24.04.2019 19:30

Med prosjektet #sneglebuss vil forskere fra Norge, Russland og Nord-Irland kartlegge mangfoldet av nakensnegler langs kysten av Finnmark, og lære mer om de marine naturtypene de lever i.

#Sneglebuss vil i perioden 28. april til 12. mai kjøre mellom fem ulike sted der det blir satt opp et kunnskapspunkt og inviterer undervannsfotografer, dykkere, skoleklasser og andre interesserte, til å ta del i kartleggingen. 

--Langs Finnmarkskysten står Barentshavet rett på. Det kalde vannet utgjør en egen biogeografisk provins som en overgang mellom det varme atlantiske vannet langs kysten lengre sør og det kalde arktiske vannet i Barentshavet. Mangfoldet av nakensnegler er kraftig underrapportert i regionen og vi forventer å doble antall kjente arter. Samtidig vil vi teste hvor lik eller ulik sammensetning av arter er sammenlignet med lengre sør langs kysten, har NTNU Vitenskapsmuseet skrevet i en pressemelding. 

Honningsvåg-dama Renate Kvernberg er kontorsjef ved Institutt for naturhistorie ved NTNU Vitenskapsmuseet, og logistikkansvarlig på turen. 

Sneglebussruten:
Kirkenes 28.-29. april
Berlevåg 1.-2. mai
Honningsvåg 4.-5. mai
Alta 7.-8. mai
Tromsø 10.-11. mai


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS