Har invitert Russlands forsvarsminister til konferanse
Foto utlånt av Finmarksbiblioteket og viser befolkningens møte med sovjetiske soldater utenfor tunnelen i Bjørnevatn 25. oktober 1944.

Har invitert Russlands forsvarsminister til konferanse

Finnmark fylkeskommune har sendt ut innbydelse til konferansen om krigshistorie.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 21.04.2019 09:45

Krigshistorien i nord og forholdet Norge-Russland er tema for en større konferanse i Kirkenes i oktober.

--Nå er programmet klart for historiekonferansen 23. og 24. oktober. Temaet første dag er krigshistorien i nord. Her fokuserer vi på krigen på Nordkalotten, krigens sluttfase, jakten på partisanene og tyskernes uttrekning. I tillegg har vi viktige sekvenser om Kola-samenes innsats og sovjetiske krigsfanger. Det sier Tore Gundersen, kultursjef i Finnmark fylkeskommune, som koordinerer historie-dagene om seks måneder.

--Den andre dagen vies til forholdet Norge og Russland i nord. Det blir flere spennende paneldebatter, som handler om våre relasjoner, om næring, og om Europa i endring, sier Gundersen i en pressemelding fra Finnmark fylkeskommune. 

Forsvarsministrene invitert
Norges og Russlands forsvarsministre er invitert. I tillegg kommer Russlands ambassadør til Norge, og leder av Stortingets utenrikskomite.

Konferansen foregår dagene før selve markeringen av frigjøringen av Øst-Finnmark. Kongen og statsministeren kommer i alle fall til den 25. oktober til Kirkenes, ifølge Finnmark fylkeskommune. 


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS