Floer mimrer om tiden med Nordkapp Røde Kors
Ketil Floer, den siste lederen i Nordkapp Røde Kors.

Floer mimrer om tiden med Nordkapp Røde Kors

Røde Kors var veldig aktiv i Nordkapp i tidligere tider.
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 19.04.2019 17:44

Nordkapp Røde Kors var ei stor og viktig forening i Nordkapp for et par tiår siden, men lokalforeningen ble lagt ned på begynnelsen av 2000-tallet. 

Ketil Floer, den siste lederen i Nordkapp Røde Kors, mener foreningen ble lagt ned på begynnelsen av 2000-tallet, mens hjelpekorpset ble avviklet litt tidligere enn det. Floer mener etableringen av flere ulike hjelpegrupper var årsaken til at Røde Kors ble overflødig i Nordkapp-samfunnet. 

Ketil Floer husker godt påskene som aktiv medlem i Røde Kors. Det ble gjort forberedelser og det var beredskap én uke før påske. Nordkapp Røde Kors hadde blant annet informasjonssentralen til Finnmark Røde Kors da lokalforeningen var på sitt beste. 

Floer har ingen forhold til Røde Kors i dag etter nesten 30 år som aktiv medlem. Han forteller at det var vemodig da lokalforeningen ble lagt ned, men den siste tiden var det bare to aktive medlem igjen og det er for lite til drift av en Røde Kors-forening. 

Ketil Floer er imponert over Kjøllefjord Røde Kors som opprettholder stor aktivitet. Informasjonssentralen til Finnmark Røde Kors har Kjøllefjord Røde Kors hatt hånd om de siste årene i forbindelse med påskehøytiden. 


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS