Frykter nordmenns dårlige ferievaner
Mange familier i hele landet har inntatt egen hytte for påskeferie. (Illustrasjonsfoto)

Frykter nordmenns dårlige ferievaner

Grønn Punkt Norge ønsker fullt fokus på kildesortering, også i påsken.
Riks
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 17.04.2019 23:30

Annenhver nordmann reiser bort i påskeferien. Grønt Punkt Norge er bekymret for at det kan føre til en nedgang i kildesortering, fordi mange glemmer å ta med seg de gode sorteringsvanene på ferie.

Årets sene påske fører til at både sommer- og vinterhytter, campingvogner og feriehus blir tatt i bruk. Ifølge NHO Reiseliv sin påskegallup reiser faktisk 55 prosent av oss bort i løpet av påskeuka, og nesten alle skal feriere i Norge.

Tidligere undersøkelser Grønt Punkt Norge har gjennomført viser at svært få tar med seg de gode vanene sine på ferie. I fjor svarte én av tre nordmenn at de tok fri fra kildesortering når de er på hytta.
Det bekymrer Grønt Punkt Norge, som frykter at returgraden på alle emballasjetyper kan gå ned i løpet av ferien. 
--Vi er skuffet over at så mange legger igjen de gode vanene sine hjemme. Egentlig burde vi vært enda flinkere til å sortere i ferien når vi har bedre tid, sier Jaana Røine, administrerende direktør i Grønt Punkt Norge, i en pressemelding. 

I en ny undersøkelse som Kantar TNS har gjennomført for Grønt Punkt Norge, har nordmenn blitt spurt om hvilke grunner de tror det er til at mange ikke kildesorterer plast. Der svarer 40 prosent at hovedgrunnen er at de mangler et godt system under kjøkkenbenken.
--Det er mange som har et kjempegodt system hjemme, men ikke på hytta. Men det er det enkelt å gjøre noe med. Bruk et par timer denne påsken til å sørge for et godt kildesorteringssystem der du ferierer, sier Røine.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS