Helseundersøkelser av finnmarkingene
Geir Ove Bakken, leder for hovedutvalg for kultur, folkehelse og samferdsel. (Foto: Finnmark fylkeskommune)

Helseundersøkelser av finnmarkingene

Geir Ove Bakken håper på mange svar på spørreundersøkelsen.
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 22.04.2019 13:22

Finnmark fylkeskommune vil undersøke finnmarkingenes helse. Snart sendes det ut spørreskjema til finnmarkingene.

Finnmark fylkeskommune ønsker nå å igangsette en større folkehelseundersøkelse i Finnmark. Slike undersøkelser er gode styringsverktøy for kommunene.
--Vi har gjort lignende undersøkelser tidligere med positive resultat. Det handler om at man finner ut hvor skoen trykker og viktigst: Finner ut hva vi kan bidra med for å bedre situasjonen, forteller Geir Ove Bakken, leder for hovedutvalg for kultur, folkehelse og samferdsel, i en pressemelding. 

Helseoversikt som går over tid kan bidra positivt til forskning innen viktige folkehelseområder som igjen bidrar til ny kunnskap og gjør kommunene i stand til å utforme treffsikre tiltak.

Første steg er en spørreundersøkelse. I løpet av våren og sommeren vil det bli sendt ut spørreskjema til finnmarkingene. Tema vil være helse og hvordan de har det i dagliglivet. Folkehelseundersøkelsen er et samarbeid mellom Troms og Finnmark fylkeskommuner. 
--Jeg håper at flest mulig vil delta. Det er viktig for å få en best mulig oversikt over forholdene, oppfordrer Geir Ove Bakken.

Geir Ove Bakken er opptatt av at Helse Nord kommer mer på banen om utbredelsen av livsstilssykdommer i fylket.
--Alt står jo ikke bra til i Finnmark på dette området. Det må erkjenne og gjøre noe med. Det er derfor viktig med felles innsats, både fra Fylkeskommunen, Helse Nord, Finnmarkssykehuset og forskningsmiljøer, sier Bakken.


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS