Skanska ønsker å handle lokalt
Prosjektleder i Skanska, Tor Gildestad.

Skanska ønsker å handle lokalt

Snart starter det omfattende arbeidet med den nye Skarvbergtunnelen.
E69
Raymond Elde
Publisert : 12.04.2019 17:44

Etter påske starter Skanska bygging av den nye Skarvbergtunnelen. 

--Vi er opptatte av å handle lokalt. Bare i Sørkjosen handlet vi for over 70 millioner kroner da vi bygde Sørkjostunnelen. Derfor har jeg stor tro på at vi vil handle mye i Honningsvåg, regionen og landsdelen. Det sier Tor Gildestad, prosjektleder i Skanska, til Radio Nordkapp. 

--Vi har bare norske ansatte og vi har et skift bare av finnmarkinger. Vi kommer til å jobbe i tunnelen døgnet rundt. I helgene har vi fri og da er det mange av våre ansatte som vil besøke Honningsvåg, sier Gildestad.

--I den første tiden vil sprengningene i Hønsa være nære vegen, og da må vi stoppe trafikken. I sommer vil transport av stein gjennom den gamle tunnelen, være en utfordring. Vi kan bli tvunget til å frakte stein på natten for ikke være til hinder for busstrafikken. Steinen skal brukes til å bygge veg og skredvold i Skarvbergvika. Skulle det være spørsmål om trafikkavviklingen, ikke vær redd for å komme innom brakkeriggen i Skarvbergvika. Det sier Tor Gildestad. 

17. mai 2020 vil det være gjennomslag i den nye Skarvbergtunnelen. Tunnelen blir åpnet for trafikk i november 2021. Sommeren 2022 vil den nye helårige rasteplassen i Skarvbergvika være ferdig, og den gamle vegen og tunnelen sanert. 


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS