Nordkapp hopper 122 plasser opp på kommunebarometeret
Raymond Robertsen, rådmann i Nordkapp. (Arkivfoto)

Nordkapp hopper 122 plasser opp på kommunebarometeret

Nordkapp kommune klatrer på kommunebarometeret.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 11.04.2019 11:00

Foreløpige tall fra økonomibarometeret som er en del av kommunebarometeret 2019, viser at Nordkapp kommune klatrer 122 plasser fra 322 plass i 2018 til 200 plass i 2019. Nordkapp ligger nå foran kommuner som Alta, Hammerfest og Sør-Varanger.

Økonomibarometeret omfatter 11 ulike nøkkeltall, som i hovedsak handler om driftsmargin, disposisjonsfondet, gjeldsnivå og investeringer. Kommunebarometeret utarbeides av Kommunal Rapport, og omfatter alle kommuner i Norge.

Nordkapp kommune har lagt bak seg et godt år, med et historisk godt økonomisk resultat, med et brutto overskudd på neste 26 millioner kroner. Dette bidrar selvsagt til at Nordkapp kommune hopper oppover på kommunebarometeret

--Vi skal ikke legge for mye i slike målinger, men det er svært gledelig å se at det går i riktig retning, sier rådmann Raymond Robertsen. Selv om det går bra med Nordkapp kommune, så har vi mange utfordringer vi må løse, sier rådmannen i en pressemelding fra Nordkapp kommune. 

--Driftsrammene i Nordkapp kommune er stramme, og det hjelper heller ikke på at vi får redusert våre inntekter fra staten. Da må vi tenke nytt, og løse våre oppgaver på en annen måte. Dersom vi ikke gjør det, kan det gå utover innbyggerne og viktige tjenesteområder, avslutter Robertsen.


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS