Råfisklaget med millionstøtte til strandrydding
--Vi håper det blir mange søkere og mange flotte ryddeaksjoner. Det å forhindre at plast og annet søppel havner i havet er noe vi må ha fokus på gjennom hele året, sier Lisbeth N. Drotz i Norges Råfisklag. (Foto: Norges Råfisklag)

Råfisklaget med millionstøtte til strandrydding

Tilskuddsordning for dem som skal arrangere strandrydding i år.
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 09.04.2019 05:25

Norges Råfisklag setter av én million kroner i støtte til lag og foreninger som arrangerer ryddeaksjoner i fjæra.

Årlig havner rundt åtte millioner tonn søppel i havet, og konsekvensene er alvorlige. Forskerne i World Economic Forum (WEF) meldte allerede i 2016 at hvis ingenting blir gjort, vil det innen 2050 være mer plastsøppel enn fisk i verdenshavene.

--Søppel i havet er et enormt miljøproblem som berører oss alle. Vi i villfisknæringen er tett på problemet og ønsker å være en del av løsningen. Vi er totalt avhengige av et bærekraftig hav for at suksesshistorien om norsk villfisk skal kunne fortsette også i fremtiden, sier Lisbeth N. Drotz fra Norges Råfisklag i en pressemelding. 

Råfisklaget gjentar nå suksessen fra i fjor og setter av en million kroner som skal gå til å støtte ryddeaksjoner i deres distrikt (fra Finnmark til Nordmøre) i 2019. Alle lag, foreninger og organisasjoner kan søke om inntil 50.000 kroner i støtte fra fiskesalgslaget. Drotz håper at så mange som mulig blir med på ryddelaget.

I tillegg til å dele ut pengestøtte, skal råfisklaget og Redningsselskapet sammen rydde på selve Strandryddedagen, den 4. mai. Dette gjorde de to aktørene i fjor også, og fylte den gang to store containere med søppel fra havet.

Søk om støtte til strandrydding.


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS