Turn ble nordnorsk mester i rekrutt frittstående
De som vant rekrutt frittstående. Fra venstre: Linni, Norah, Maria, Thea, Andrea, Kine, Henriette. (Foto: Sirin Figenschou Høyen)

Turn ble nordnorsk mester i rekrutt frittstående

Jubel i turngruppa til Honningsvåg Turn & Idrettsforening.
Sport
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 07.04.2019 13:16
Sist oppdatert : 07.04.2019 13:21

Sirin Figenschou Høyen i Turn-troppen var veldig fornøyd da Radio Nordkapp snakket med henne søndag formiddag. Honningsvåg Turn & Idrettsforening kommer nemlig hjem med nordnorsk tittel i rekrutt frittstående. 

--Det er uvanlig at vi vinner nordnorsk mesterskap i tropp, men ekstra artig når det skjer. Det sier Sirin Figenschou Høyen til Radio Nordkapp. 

I konkurransen rekrutt frittstående var det seks lag. Figenschou Høyen mener Honningsvåg-trenerne har gjort mye riktig ettersom Turn vant. Trenerne er Erica Lyder, Inger Johanne Sandvik og Iselin Solvik Thon.

Jentene, 11-13 år, som ble nordnorsk mester er Henriette Olsen, Maria Walsøe, Kine Sofie Nilsen, Norah Andersen, Linni Lyder, Andrea F. Høyen og Thea Hansen. 

--Vi har hatt skader og det har vært omrokkeringer på lag. Det er en av grunnene til at vi ikke hevdet oss i flere konkurranser. Vi har hatt flere gymnaster hjemme på trampett og tumbling, men vi får ikke sendt alle til nordnorsk mesterskap på grunn av høye krav til elementene utøverne skal kunne. På trampett må de kunne to forskjellige saltoer, helst en med skru, i tillegg overslag på pegasus. På tumbling må gymnastene kunne både bakover og foroverelement, som forover salto og araber flikkflakk, sier Sirin Figenschou Høyen.

Skryt 
Turn reiste med en nokså liten tropp til Hammerfest med 13 gymnaster, pluss fem trenere og én dommer.

--Vi er veldig fornøyde med arrangementet til Hammerfest Turnforening. Flott og effektivt arrangert. Hammerfest Turnforening er en flink arrangør, sier Figenschou Høyen.

Turn-troppen med jentene som ble nordnorsk mester kommer hjem til Honningsvåg søndag ettermiddag. 

!Gymnastene fra HT & IF på nordnorsk mesterskap i Hammerfest. (Foto: Sirin Figenschou Høyen)






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS