Syv av ti ønsker bedre kontroll av scootere
Norsk Friluftsliv håper kommunene tar folks bekymring på alvor. (Illustrasjonsfoto)

Syv av ti ønsker bedre kontroll av scootere

Norsk Friluftsliv har bestilt en undersøkelse om holdningene til snøskutere og kjøring av snøskutere.
Samferdsel
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 31.03.2019 09:45
Sist oppdatert : 31.03.2019 12:29

Syv av ti ønsker bedre kontroll av snøskutere. Det viser en fersk undersøkelse gjennomført av Ipsos, på vegne av Norsk Friluftsliv.

I undersøkelsen svarte 73 prosent at de var helt, eller ganske, enige i at det bør bli bedre kontroll av snøskutere og andre motoriserte kjøretøy i naturen.
--Dette er en bekymring vi har vært klare over lenge. Ulovlig kjøring er et stort problem flere steder i landet, sier Siri Meland, fagsjef samfunnskontakt i Norsk Friluftsliv, i en pressemelding. 

I 2017 viste en undersøkelse fra Transportøkonomisk Institutt, at en av fire snøscooterkjørere kjørte ulovlig. Meland mener dette er problematisk av flere grunner, ikke minst med tanke på tryggheten.

I Ipsos-undersøkelsen kommer det frem at kvinner og eldre er spesielt opptatt av å bedre kontrollen av motorferdsel i natur. Av de spurte kvinnene var hele 80 enige i påstanden, og blant de over 60 var det hele 84 prosent.

Norsk Friluftsliv håper nå kommunene tar folks bekymring på alvor.
--Det er på høy tid at kommunene lytter til folket og gir tydelige signal om at ulovlig kjøring får konsekvenser. Hvis lovverket brytes gjentatte ganger i samme område, bør man vurdere å stenge leder, avslutter Siri Meland.


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS