Skal gå Norge på langs for å få flere hjertestartere
Jo snarere man får koblet til en hjertestarter jo bedre. Får man inkludert hjertestarteren i løpet av de første 9 minuttene øker sjansen til å leve 30 dager senere betraktelig, ifølge Hjerte Av Gull. (Foto: Hjerte Av Gull)

Skal gå Norge på langs for å få flere hjertestartere

Bjørn-Arild Woll er godt i gang med å forberede Nordkapp-tur.
Riks
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 27.03.2019 01:30

Bjørn-Arild Woll, grunnlegger og styreleder i Et Hjerte Av Gull, forbereder nå turen Norge på langs med start fra Lindesnes den 24 april. Målsetningen er å være på Nordkapp før 1. juli. 

--Vi trenger å få mer oppmerksomhet rundt hjertestartere, og at de ikke er tilgjengelig der folk faktisk får hjertestans. Ingen av hjertestarterne er omtrent der folk bor. Derfor gjør vi denne turen, sier Bjørn-Arild Woll til Radio Nordkapp. 

Woll forteller at det er registrert litt over 7 000 hjertestartere i registeret, men ingen vet hvor mange hjertestartere det har blitt solgt i Norge. Woll mener 25 000 – 30 000 hjertestartere må tilgjengelig i det offentlige registeret for å dekke hele Norge. 

Turen Norge på langs skal skape oppmerksomhet om hjertestartere. Det blir også folkefinansiering av hjertestartere langs ruten på turen. 

Et Hjerte Av Gull ble stiftet i Bærum 1. april i fjor. Målsetningen er folkefinansiering av hjertestartere. 


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS