Fornyet konsesjon til Repvåg kraftverk
Olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg. (Foto: OED / Scanpix)

Fornyet konsesjon til Repvåg kraftverk

Anlegget til Repvåg kraftlag ble bygget i 1952.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 25.03.2019 11:00

I statsråd på fredag fikk Repvåg Kraftlag SA konsesjon etter vassdragsreguleringsloven til fortsatte reguleringer og overføringer i Tverrelvvassdraget, Lafjordvassdraget og Austerelvvassdraget i Nordkapp, Porsanger og Måsøy kommuner, samt tillatelse etter vannressursloven til fornyelse, vedlikehold og fortsatt drift av Repvåg kraftverk.

--Det er viktig å ta vare på allerede utbygget og regulerbar vannkraft. Med fornyet konsesjon til Repvåg kraftverk opprettholdes et viktig bidrag til å sikre og stabilisere kraftforsyningen lokalt. sier olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg (FrP), ifølge Regjeringen.no

Repvåg kraftverk fikk tidsbegrenset reguleringskonsesjon ved kgl. res. av 8. desember 1950. Anleggene ble bygget i 1952. Kraftstasjonen ble satt i drift 21. februar 1953, og utnytter de fire magasinene Bealjáidjávri, Lávvárjávri, Doallatjávri (Holmevatnet) og Dápmotjávri (Ørretvatnet). Med en midlere årsproduksjon på 23,3 GWh gir kraftverket et viktig bidrag til å ivareta forsyningssikkerheten i området, særlig i anstrengte driftsituasjoner.






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS