Ordføreren mener KF var riktig modell
Avsluttende evaluering av omstillingsarbeidet ved Perleporten Kulturhus på onsdag.

Ordføreren mener KF var riktig modell

Ordfører Kristina Hansen var styreleder i omstillingsselskapet Om Kapp KF.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 22.03.2019 05:42

Ordføreren mener det var riktig at omstillingsarbeidet ble organisert i kommunalt foretak, KF, Om Kapp. 

--Omstillingsarbeidet kunne være i kommunen, kommunalt foretak, eller satt ut til andre. Vi valgte kommunalt foretak og det tror jeg var rett. Spesielt starten var vanskelig. Det tok flere år før vi kom skikkelig i gang, sier Kristina Hansen, styreleder i Om Kapp KF, til Radio Nordkapp. 

Innovasjon Norge ga under avslutningsseminaret ros til Nordkapp kommune for at prosjektet var godt forankret i kommunen. Det ble også trukket frem at styremedlemmene har vært de samme i hele perioden. 

Kommunestyret eide prosjektet. Det var kun to, Kristina Hansen og Lars-Helge Jensen, av nesten 40 medlem og varamedlem i kommunestyret som møtte fram hos Perleporten Kulturhus på onsdag. 

--Jeg tror det er riktig å satse på små foretak. Det viser seg å fungere best i distriktene. Skulle det komme bedrifter som vil etablere mange arbeidsplasser, sier vi selvfølgelig ja. Uten arbeid og arbeidsplasser kan vi ikke tilby gode skoler, barnehager og andre kommunale tjenester, sier Kristina Hansen (Ap), ordfører i Nordkapp. 






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS