Skal snakke om gravejournalistikk
Fra venstre: Stine Serigstad og Randi Olsen med noen av forsidene fra høsten 2018.

Skal snakke om gravejournalistikk

Andre lokalaviser i Norge skal lære fra Finnmarksposten.
Næring
Raymond Elde
Publisert : 20.03.2019 09:33
Sist oppdatert : 20.03.2019 09:43

28. mars skal alle lokalavisene i landet få høre mer om Finnmarkspostens graveprosjekt «Pengeeventyret Nordkapp-platået».

Under landsmøtet til Landslaget For Lokalaviser, skal journalistene Randi Olsen og Stine Serigstad snakke om graveprosjektet som fylte 21 sider over fem utgaver av Finnmarksposten i 2018. 

--Vi brukte mye tid på artikkelserien og det gikk med kvelder og helger. Vi var opptatte av at vi skulle komme med fakta, ikke synsing. Vi fikk 80 000 kroner fra Fritt Ord til prosjektet og hjelp fra journalisten Vanja Skotnes. Dette klarte vi med bare to journalister som viser at de store mediehusene har mye å gå på når det gjelder gravesaker, sier Randi Olsen til Radio Nordkapp.

--Da jeg besøkte Nordkapp første gang, reagerte jeg negativt på at jeg måtte betale så mye for at jeg skulle komme inn. Det var jeg ikke vant til fra Prekestolen. Jeg ble mer engasjert i saken da jeg hørte pengene havnet hos Rivelsrud-familien. Vi har fått gode tilbakemeldinger fra leserne og har lært mye av prosjektet som vi kan bruke i andre saker, sier Stine Serigstad.

I tillegg til gravejournalistikk skal Finnmarksposten fortelle om hvordan det er å være digital opplagsvinner i Norge. 

!Forsiden fra oktober og november 2018, totalt 21 sider om Nordkapp.


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS