Vil ha åpne skuterløyper så lenge forholdene tillater det
Fylkestinget mener kommunene bør bestemme åpningstidene på løypene. (Illustrasjonsfoto)

Vil ha åpne skuterløyper så lenge forholdene tillater det

Finnmark fylkesting har vedtatt en uttalelse om skuterløyper.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 19.03.2019 20:00

Det er kommunene som vurderer når forholdene ligger til rette for at snøscooterløypene kan åpnes for vinteren, og når de må stenges på våren. Dette gjelder forøvrig bare fram til 5 mai, når løypene stenges. 

Det kan gis tillatelse til å utvide åpningstidene av enkelte løyper etter visse kriterier. Denne myndigheten er det fylkesmannen som innehar i dag. Fylkesmanns praksis i slike saker har vært at det må foreligge en positiv uttalelse fra reindriften for at løypene skal holdes åpne. Har reindrifta i aktuelle distrikt ikke funnet tid, eller unnlat å svare, innvilges ikke en forlenget åpning. Denne praksisen gjør det svært krevende for kommunene å legge til rette for at befolkningen skal kunne ta i bruk naturen i det som for mange oppleves som den beste tiden av året. Finnmark fylkesting ber Fylkesmannen om å endre praksis til å bidra til åpne løyper så lenge forholdene tillater det, og der det ikke er kommet begrunnede innsigelser, har fylkestinget vedtatt i en uttalelse. 

Finnmark fylkestings primærstandpunkt er at kommunene selv skal gjør vurderinger om når løyper bør stenges om våren. Ved stor hjelp fra lokale, frivillige foreninger og ildsjeler har kommunene god lokal kompetanse og kjennskap til de aktuelle løyper og områder. Dette gir den beste forutsetning for å gjøre individuelle vurderinger, basert på sikkerhet, miljø og naturmangfold.






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS