Fylkestinget justerte busstakster
Fylkestinget reduserte bytaksten på mobillett. (Illustrasjonsfoto)

Fylkestinget justerte busstakster

Billettpriser var sak i fylkestinget i Finnmark.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 18.03.2019 09:28
Sist oppdatert : 18.03.2019 09:31

Bytaksten på mobillett blir satt ned og grunntaksten blir satt opp. Dette er fasiten etter at fylkestinget gjorde endringer i busstakstene som ble gjennomført ved nyttår.

--Det er ikke til å stikke under stol at politikerne ikke hadde sett alle konsekvensene her, og da retter vi opp det vi mener ble feil, sier hovedutvalgsleder Geir Ove Bakken i en pressemelding. 

Det har vært reist kritikk mot fylkestingets endringer i takstene, som ble innført ved nyttår, som at bytaksten ble økt fra 25 kr til 40 kr. Fylkestinget vedtok på samlingen i mars, at denne reduseres igjen og fastsettes til 33 kr. For å dekke inn dette, valgte fylkestinget samtidig å øke grunntaksten fra 60 kr til 62 kr (Grunntakst = bussbillett for voksen inntil 9 km). Takstendringene skal være på plass rundt 1. april.

Videre ba fylkestinget om at fylkesrådmannen ser på innfasing av billettkjøp via butikk/kiosk, slik det er vanlig i andre fylker, og i tillegg ba de om at fylkesrådmannen vurderte å innlemme også fergerutene i ungdomskortet. 
 
--Det er viktig for fylkestinget i Finnmark å vise de reisende at vi satser på kollektivtransport, og da er fornuftige takster en god sak, avslutter hovedutvalgsleder Geir Ove Bakken.






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS