Nå blir førerkortet digitalt
Når førerkortet blir digitalt, kan bilister ha førerkortet via mobiltelefonen. (Illustrasjonsfoto)

Nå blir førerkortet digitalt

Publikum kan trolig ta i bruk den nye tjenesten i løpet av høsten.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 12.03.2019 23:30

Nå blir førerkortet digitalisert av Statens vegvesen. 

--Nå blir førerkortet digitalt. Det betyr at du ikke lenger vil trenge å ha med deg det fysiske førerkortet når du bare skal kjøre en liten tur, som å hente i barnehagen eller kjøre noen til toget. Dette vil gjøre hverdagen enklere for bilistene, samtidig som myndighetene får mer oppdatert informasjon enn det fysiske førerkortet gir i dag. Det sier samferdselsminister Jon Georg Dale (FrP) i forbindelse med at Vegdirektoratet sender på høring forslag om regelverksendringer for å legge til rette for digitalt førerkort.

Statens vegvesen har de siste årene utviklet flere digitale løsninger, som gir økt fleksibilitet og tilgjengelighet for brukerne, samtidig som Statens vegvesen kan utøve de viktigste oppgavene på en mer effektiv måte. Nå er det altså en digitalisering av førerkortet som står for tur.
--Det digitale førerkortet skal for nasjonal bruk være et fullverdig førerkort. Det betyr at det vil være tilstrekkelig å ha det liggende på mobilen om de fleste uansett alltid har med seg, sier Dale.

Det digitale førerkortet vil være tilgjengelig via for eksempel mobiltelefon og vil være et frivillig, gratis supplement til dagens fysiske førerkort. Det vil fremdeles bli utstedt fysisk førerkort, både til de som får førerkort for første gang, og ved fornying. Det fysiske førerkortet må fremdeles tas med ved kjøring i utlandet.

Den tekniske løsningen for det digitale førerkortet blir utviklet for å ivareta hensyn særlig til trygghet, design, brukervennlighet og personvern. Det blir arbeidet med sikte på at publikum skal kunne ta tjenesten i bruk i løpet av høsten 2019, ifølge pressemeldingen fra Samferdselsdepartementet. 


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS