På tide å tenke nytt i politiutdanningen?
Politimester Ellen Katrine Hætta. (Arkivfoto)

På tide å tenke nytt i politiutdanningen?

Politimesteren i Finnmark vil ha nytenking innenfor politiutdanningen.
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 11.03.2019 11:00

Er politiutdanningen så spesiell at vi ikke kan tenke kreativt også her? Det er Ellen Katrine Hætta, Politimester i Finnmark, som stiller spørsmålet i et leserinnlegg publisert i Radio Nordkapps portal

--I Nord-Norge har vi god erfaring med desentraliserte profesjonsutdanninger for sykepleiere, barnevernpedagoger, lærere, for å nevne noen. Er politiutdanningen så spesiell at vi ikke kan tenke kreativt også her? Det har Hætta skrevet i leserinnlegget. 

Finnmark politidistrikt har lang erfaring med å rekruttere nyutdannede, politifolk. Utfordringen er å beholde dem i Finnmark. Finnmark politidistrikt ønsker å dra nytte av kompetansen de opparbeider seg, og samtidig få mindre utskiftning og mer stabilitet. I tillegg er det for oss i Finnmark spesielt ønskelig å styrke kompetansen om samisk språk og kultur, ifølge Hætta. 

--Jeg tror det er særlig to ting som er uheldig for oss i grisgrendte strøk. Det ene er at studentene under utdanning kan danne seg et bilde av politijobben som ikke helt passer til hvordan den faktisk er ute i distriktene. Det andre er at de sosialiseres til et privatliv i byen som kan gjøre det vanskelig senere å gå inn i rollen som «politiet» på et mindre sted, har politimesteren skrevet i leserinnlegget. 


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS