Nå kan du foreslå din kandidat til «Årets kvalitetsfisker»
Markedskonsulent i Norges Råfisklag, Eve Falck, holder statuetten som årets kvalitetsfisker får til odel og eie. (Foto: Norges Råfisklag)

Nå kan du foreslå din kandidat til «Årets kvalitetsfisker»

Råfisklagets fagjury går igjennom forslagene og sjekker referanser hos fiskekjøpere og kvalitetskontrollører.
Næring
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 10.03.2019 12:00
Sist oppdatert : 10.03.2019 14:24

Hvem mener du har gjort seg fortjent til hedersprisen «Årets kvalitetsfisker»? Kåringen går av stabelen i mai, og Norges Råfisklag tar imot forslag på kandidater. 

--Vi har mange inspirerende fiskere og fartøy som strekker seg ekstra langt for å levere fisk av aller ypperste kvalitet i vårt distrikt. Med denne prisen skal vi løfte disse fram og hedre dem, sier markedskonsulent Eve Falck i Norges Råfisklag i en pressemelding. 

I mai skal råfisklaget dele ut prisen «Årets kvalitetsfisker» for 16. gang. Prisen deles ut til én eller flere fiskere, eller hele mannskap, på fartøy som utøver sitt fiskeri med gode kvalitetsholdninger. Nå ønsker fiskesalgslaget hjelp til å finne årets kandidater.  

Nominasjonen må ha bakgrunn i fangst levert i Norges Råfisklags distrikt. Det er ingen restriksjoner i forhold til båttype, redskapstype eller fiskerier. Men det stilles strenge krav til vinneren, ifølge råfisklaget.

--Vi ser etter kandidater med gode holdninger til kvalitet, og som avpasser fangsten i forhold til båtens kapasitet. Det betyr blant annet å utstyre båten sin for umiddelbar bløgging, utbløding og kjøling, og levere den beste fisken uansett om det er gode eller dårlige tider. Samtidig er vi opptatt av at «Årets kvalitetsfisker» skal være et godt forbilde for andre, sier Falck.

--Vi i Råfisklaget jobber kontinuerlig med økt fokus på kvalitet alle ledd i verdikjeden. Vi ser at det ligger et stort potensial for enda større verdiskapning i næringen og da er kvalitetsarbeidet essensielt. Vi har faste kvoter på de fleste fiskearter og økt verdiskapning kommer dermed gjennom økt pris for fisken i markedene, sier Falck.

Foreslå din kandidat eller kandidater


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS