Vil fortsatt ha et samdriftsbygg på rådhusplassen
Tor Mikkola, gruppeleder for Nordkapp Senterparti.

Vil fortsatt ha et samdriftsbygg på rådhusplassen

Tor Mikkola i Senterpartiet mener det er mye penger å spare for kommunen med et stort samdriftsbygg.
Valg 2019
Raymond Elde
Publisert : 01.03.2019 13:43

Senterpartiet mener rådmannen må fortsette arbeidet med å utrede hva et nytt samdriftsbygg på rådhusplassen vil koste og hvor mye penger det er å spare på et slikt bygg. 

--Jeg skjønner at det er mange følelser knyttet til gamle bygg som Turn. Etter at jeg fremmet forslaget i kommunestyret om å rive Turn, svømmehallen og rådhuset, har jeg bare fått positive tilbakemeldinger. Det sier Tor Mikkola, gruppeleder for Nordkapp Senterparti, til Radio Nordkapp. 

Det nye samdriftsbygget skal erstatte helsesenteret, Turn, svømmehallen, kinoen, rådhuset og brannstasjonen. Det kan også bli plass til omsorgsboliger. 

--Dagens gamle bygninger har vi anslått til om lag 300 millioner kroner i vedlikeholdsbehov. Vi kan bruke disse pengene som en start på det nye samdriftsbygget, sier Mikkola. 

Rådmannen har avvist forslaget fordi det er urealistisk å bruke en halv milliard kroner på et nytt storbygg i Honningsvåg sentrum. Rådmannen mener en slik utredning vil forsinke opprusting av Turn, rådhuset og helsebygg. Det fikk støtte av et flertall i formannskapet. 

--Jeg tror det er store penger å spare på å samle all kommunal virksomhet i et bygg. Jeg tror det blir flertall i kommunestyret for å utrede saken videre, sier Mikkola. 






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS