Ønsker utvidet samarbeid med Gamvik, Porsanger og Nordkapp
Kjøllefjord havn, viktig for Lebesby kommune. (Arkivfoto)

Ønsker utvidet samarbeid med Gamvik, Porsanger og Nordkapp

Lebesby-ordføreren liker at kommunen får skryt.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 22.02.2019 17:44

Solid ledelse, en bevisst holdning til å bygge opp fond og kostnadskontroll, er noen av forklaringene på at Lebesby kommune har over 40 millioner kroner på fond. Det mener ordføreren. 

--Lebesby kommune er en svært veldreven kommune. De som får fusjonere med Lebesby får motorvei til himmelen. Det sa en av foredragsholderne til alle kommunene i Troms og Finnmark som var samlet i Tromsø denne uken. 

--Klart jeg er stolt over egen kommune når vi får ros, sier Stine Akselsen (Ap) til Radio Nordkapp. 

--Offentlige arbeidsplasser er viktige arbeidsplasser for Lebesby. Jeg er enig med Alta-rådmann Bjørn-Atle Hansen som sier at de som satser på eiendomsskatt og offentlige arbeidsplasser driver risikosport. I fremtiden tror jeg grensen for å havne under statlig kontroll, ROBEK, vil skje mye tidligere enn i dag, sier Akselsen.

--Oppdrett og fiske er vårt fortrinn. Vi må legge til rette for næringsutvikling slik at vi får nye fiskere og nye næringsaktører til å etablere seg i vår kommune, sier Stine Akselsen.

Selv om alle kommunene i Troms og Finnmark var samlet denne uken, har ikke Lebesby fått nye friere som vil slå seg sammen med kommunen. 
--Vi vil fortsette som egen kommune i fremtiden, men vi utvide vårt samarbeid med Gamvik, Porsanger og Nordkapp, sier Akselsen.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS