Styrker beredskapen ytterligere
Én av tre ambulansebiler i Hammerfest kan bli stasjonert ved knutepunktet i Vest-Finnmark. (Illustrasjonsfoto)

Styrker beredskapen ytterligere

Styret i Finnmarkssykehuset skal behandle saken.
Samferdsel
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 22.02.2019 05:42

Ambulanseberedskapen i Finnmark skal bli ytterligere styrket. 

Samtlige ambulansestasjoner, mottak og ambulansefly har fått nye brystkompresjonsmaskiner, og nå planlegger Finnmarkssykehuset et pilotprosjekt med fremskutt ambulanseenhet på Skaidi.

--Vi kjøper oss ekstra beredskap med dette. En tur til Hammerfest tar cirka syv timer før vi er tilbake igjen i Karasjok med ambulansen. Med en base på Skaidi vil turen fra Karasjok bli på bare fire timer, mens Lakselv får doblet tilstedeværelsen, sier Are Nedrejord.

Nedrejord er avdelingsleder i Bilambulanse Midt-Finnmark, og har ansvar for avdelingene i Kjøllefjord, Mehamn, Lakselv, Kautokeino og Karasjok, og mener pilotprosjektet med den fremskutte ambulanseenheten vil styrke beredskapen i kommunene i vestfylket. 

Finnmarkssykehuset vil gjennomføre pilotprosjektet med en fremskutt ambulanseenhet på Skaidi, der én av tre ambulansebiler i Hammerfest blir stasjonert ved knutepunktet i Vest-Finnmark. 

Are Nedrejord, tror alle kommunene i vestfylket vil merke det positivt med en fremskutt ambulanseenhet på Skaidi.
--Det tror jeg fordi det går kortere tid til vi er tilbake, og beredskapen er normal igjen. At bilen har Skaidi som utgangspunkt for møtekjøring, i stedet for Hammerfest, vil i løpet av et år bety et tusentall timer i ekstra beredskap, sammenlagt for kommunene rundt, sier Are Nedrejord.

Saken vil bli behandlet i styret 27. februar, og er foreslått som et pilotprosjekt som strekker seg over tolv måneder, melder Finnmarkssykehuset i en pressemelding.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS