Finnmark Sp mener regjeringen må stoppe avfallsdumping i Repparfjorden
Stortinget. (Arkivfoto)

Finnmark Sp mener regjeringen må stoppe avfallsdumping i Repparfjorden

Finnmark Senterparti mener Stortinget må behandle saken om driftskonsesjon til Nussir ASA.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 21.02.2019 01:35

Regjeringen har gitt driftskonsesjon til Nussir ASA for å sette i gang kobbergruve i Kvalsund.

Årsmøtet i Finnmark Senterparti mener dette er ei overkjøring fra regjeringa mot naturen, miljøbevegelsen, lokal matproduksjon, reindrifta, fiskerinæringa og Sametinget. Repparfjorden er også en nasjonal laksefjord. Finnmark Senterparti støtter markeringer mot tillatelsen som naturvernforbundet, natur og ungdom sammen med andre motstandere av gruveprosjektet har tatt initiativ til.

Massene som planlegges dumpet i Repparfjorden er finkornet og inneholder kobberfragmenter, som i det i mange år har vært forbud mot å bruke i sjø, og som kan spres over store deler av Finnmark med havstrømmer. Dumpingen vil gi uante konsekvenser for fiskerinæringen, og vil ramme tusenvis av arbeidsplasser langs Finnmarkskysten, mener årsmøtet i Finnmark Senterparti. 

Finnmark Senterparti er tydelig på at regjeringen med denne konsesjonstillatelsen i Nussir-saken ikke tar ikke hensyn til miljø, lokal matproduksjon, reindrift og fiskerinæring. Regjeringen velger å overkjøre de utsatte og veldig pressede sjøsamiske og reindriftssamiske miljøer for et kortsiktig gruve-prosjekt.

Finnmark Senterparti er også sterkt kritisk til at Regjeringen ikke har gjort noe samfunnsøkonomiske analyser av gruvevirksomheten. Departementet har heller ikke vurdert konsekvensene av tidligere og planlagte inngrep for reindriften i området, der Nussir-prosjektet mye sannsynlig ikke er samfunnsøkonomisk lønnsomt.

Finnmark Senterparti krever at Stortinget må behandle denne saken. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS