Strifeldt med spørsmål om sammenslåing av Finnmarkssykehuset og Universitetssykehuset Nord-Norge
Bengt Rune Strifeldt, stortingsrepresentant for Finnmark FrP. (Arkivfoto)

Strifeldt med spørsmål om sammenslåing av Finnmarkssykehuset og Universitetssykehuset Nord-Norge

Helseminister Bent Høie får spørsmål fra Finnmark-representanten Bengt Rune Strifeldt.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 18.02.2019 19:30

Bengt Rune Strifeldt, stortingsrepresentant for Finnmark FrP, stille helseminister Bent Høie (H) et spørsmål om sammenslåingen av Finnmarkssykehuset og Universitetssykehuset Nord-Norge, i den ordinære spørretimen i Stortinget på onsdag. 

Strifeldt ønsker å vite om statsråden kan bekrefte eller avkrefte om han er rett sitert i saken, og er det signalisert at statsråden ikke vil gjennomføre denne sammenslåingen slik den fremkommer i avtalen?

Bakgrunnen for debatten om sammenslåingen, er regjeringserklæringen der det heter ««I forbindelse med vurderingen av den nye regionreformens konsekvenser for inndelingen av helseforetaket, foreslå at Finnmarkssykehuset blir en del av UNN.»

Hele spørsmålet i spørretimen: 
«Det etableres som en "sannhet" etter helseministerens besøk i Hammerfest den 12. februar at det åpnes for en u-sving i avtalen om at regjeringspartiene vil foreslå at Finnmarkssykehuset blir en del av Universitetssykehuset Nord-Norge. Kan statsråden bekrefte eller avkrefte om han er rett sitert i saken, og er det signalisert at statsråden ikke vil gjennomføre denne sammenslåingen slik den fremkommer i avtalen?» 






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS