Ber regjeringen trekke forslaget om at Finnmarkssykehuset blir en del av UNN HF
Fylkesutvalget vil ikke at Finnmarkssykehuset skal bli en del av UNN. (Illustrasjonsfoto)

Ber regjeringen trekke forslaget om at Finnmarkssykehuset blir en del av UNN HF

En uttalelse fra fylkesutvalget i Finnmark.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 14.02.2019 01:35

Fylkesutvalget for Finnmark fylkeskommune er svært kritisk til at Finnmarkssykehuset HF skal bli en del av UNN, og kan heller ikke se at dette har noen relevans i forhold til regionreformen og sammenslåing av Troms- og Finnmark fylkeskommune.

Fylkesutvalget i Finnmark frykter at UNN HF, som allerede i dag har store utfordringer med å sikre funksjonen som universitetssykehus og driften av sykehusene i Harstad, Narvik og Longyearbyen, vil få et uoverkommelig stort ansvarsområde.

--En slik organisering vil kunne føre til omlegging og relokalisering av tjenester og ansvar til andre lokasjoner i UNN HF, også ut av Finnmark. Eksempelvis AMK. Ledelse og ansvar for dagens klinikker deles opp, og fordeles inn under klinikkene i UNN. Stedlig ledelse vil da miste helhetlig styring av budsjett, ansvar og prioriteringer, og veien til beslutningstakerne blir lang. Fylkeskommunen mener en slik organisering vil ramme pasientene i Finnmark gjennom svekkelse av fagmiljø og tjenestetilbud, ifølge uttalelsen fra fylkesutvalget. 

--Dersom UNN HF skal ha ansvar for all spesialisthelsetjeneste og akuttberedskap fra Narvik til Kirkenes og Longyearbyen – og samtidig opprettholde universitetssykehusfunksjonene – vil det kreve kraftig styrking både økonomisk og administrativt. Det svært store geografiske området som Troms og Finnmark utgjør sammen med Svalbard og Barentshavet, gjør ansvaret UNN er tiltenkt uforsvarlig, heter det i uttalelsen. 

Fylkesutvalget i Finnmark vil på det sterkeste be regjeringen om å trekke tilbake forslaget om at Finnmarkssykehuset HF blir en del av UNN HF.

I følge Ronny Berg på Facebook ble uttalsen vedtatt med 5 (Ap) mot 4 stemmer.

Fylkesutvalget ber også Helse Nord RHF ikke behandler regjeringens forslag i saken før saken er grundig utredet og involverte parter som ansattes organisasjoner, pasientforeninger, politiske organ i Troms og Finnmark har uttalt seg.

Bakgrunnen for uttalelsen er regjeringserklæringen der det heter ««I forbindelse med vurderingen av den nye regionreformens konsekvenser for inndelingen av helseforetaket, foreslå at Finnmarkssykehuset blir en del av UNN.»






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS