Fylkesordfører Ragnhild Vassvik ønsker alle til lykke med Samefolkets dag
Fylkesordfører Ragnhild Vassvik. (Foto: Ekaterina Golitsyna)

Fylkesordfører Ragnhild Vassvik ønsker alle til lykke med Samefolkets dag

Fylkesordføreren gratulerer befolkningen i Finnmark.
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 06.02.2019 11:00

Onsdag 6. februar er det Samefolkets dag. Fylkesordfører Ragnhild Vassvik (Ap) hilser til befolkningen på dagen. 

--I dag markerer vi en viktig dag for Finnmark, Samefolkets dag. Vi markerer nasjonaldagen til en stor del av befolkninga i fylket vårt, og gjennom det anerkjenner vi den naturlige tilhørigheten som samisk språk og kultur har til Finnmark og til landet forøvrig. Det har fylkesordføreren skrevet i hilsningen. 

Den samiske nasjonaldagen feires til minne om det første samiske landsmøtet som ble holdt i Trondheim 6. februar 1917, for over 100 år siden. Dette møtet var et viktig steg på veien mot like rettigheter for samene, i ei tid som var preget av assimileringspolitikk og undertrykking av det samiske. Siden den gang har det skjedd viktige framskritt: Særlig har Sameloven, grunnlovsparagraf 108 om samisk språk, kultur og samfunn, og opprettelsen av Sametinget, vært viktige milepæler i kampen for mangfold og for like rettigheter for den samiske befolkningen, ifølge Vassvik.

--6. februar gir oss en påminnelse, både om det som er oppnådd for å styrke og verne om samisk språk og kultur, men også om at vi som samfunn har et stykke igjen. At det fremdeles er behov for å finne nye veier i arbeidet med å styrke det samiske, har fylkesordføreren skrevet i hilsningen. 

-- Gratulerer med dagen! Lihkku beivviin! Leek sä'mmlai meersažpei'vven, hilser fylkesordfører Ragnhild Vassvik. 


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS