2 447 kjøretøy kontrollert i Nord-Norge i januar
Mannskap fra Statens vegvesen har gjennomført mange kontroller i januar. (Illustrasjonsfoto)

2 447 kjøretøy kontrollert i Nord-Norge i januar

Kontrollene viser forskjeller mellom norske kjøretøy og utenlandske kjøretøy.
Samferdsel
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 06.02.2019 01:30

Vegvesenets kontroll av dekk og kjetting i årets første måned har resultert i 71 gebyrer, 195 bruksforbud og fire anmeldelser.

Etter en tøff start på året i nord med ulykker og stengte veier på grunn av utenlandske kjøretøy har Statens vegvesen intensivert kontrollene i januar. Det har resultert i at 2 447 kjøretøy har fått dekk og kjettinger kontrollert. 195 av disse kjøretøyene, altså rundt åtte prosent, har fått bruksforbud. De klart fleste av disse er tilhengere, ifølge nettstedet til Statens vegvesen. 

Januar-tallene viser at det forskjell på kjøretøyene som kommer fra Norge og de som kommer fra utlandet. Tallene er ikke store nok til at de er statistisk signifikante, men viser likevel en trend der utenlandske kjøretøy har flere feil enn norske.

Det er ikke bare i januar det har vært trykk på kontrollaktiviteten, det har skjedd mye de siste årene.

--Vi har 50 prosent flere kontrollører i nord i dag enn vi hadde for bare fem år siden. I tillegg har det skjedd innstramminger på regelverkssiden, og nå er arbeidet i gang med å stramme inn regelverket ytterligere. Generelt ser vi også at tilstanden på kjøretøyene har blitt bedre de siste årene, sier Helle Torill Sandvik, seksjonssjef i Statens vegvesen. 

Statens vegvesen i nord har også hatt besøk av kontrollører fra andre steder i landet i januar. Tallene fra kontrollene de har utført er ikke med i statistikken. I tillegg til dekk og kjetting har Statens vegvesen også kontrollert blant annet kjøre-/hviletid, bremser, last og vekt, i januar. 


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS