Advarer mot Pokémon-spillende bilister
Tryg oppfordrer bilister til å la mobilen ligge mens man kjører bil. (Illustrasjonsfoto)

Advarer mot Pokémon-spillende bilister

Mobilbruk trekkes frem som en av de største truslene mot nordmenns trafikksikkerhet.
Samferdsel
Raymond Elde
Publisert : 27.08.2016 03:45

Nå advarer Tryg mot sjåfører som kommer kjørende mens de spiller Pokémon Go.

Uoppmerksomhet i trafikken er vurdert å ha medvirket til minst tre dødsulykker i 2015, ifølge tall fra Statens vegvesen.

Mørketallene er trolig store. Nå er oppmerksomheten til bilister utfordret av enda et moment, nemlig Pokémon Go. Forsikringsselskapet Tryg har fått flere meldinger om Pokémon-spillende bilister.

Tar helt av

--Vi har fått flere historier om folk som har opplevd å møte spillende sjåfører. En bilist kom kjørende med hele to mobiler i hendene. Han stanset for å spørre om noen hadde sett Pokemons i nærheten, og var ute for å fange dem med både sin egen og sønnens mobil, sier pressekontakt i Tryg Forsikring, Arvid Steen.

Han tror ikke tilfellet er unikt, og sier at mange har også reagert på at det er lagt såkalte Pokestops midt i veikryss eller andre steder det kreves å være ekstra observant.

Straffbart, og redusert forsikring

Steen er redd for at det også her kan oppstå farlige situasjoner.

--Ikke bare er det forbudt å bruke telefon uten handsfree bak rattet, men skulle det skje en ulykke hvor en Pokémon-spillende bilist har skylden, vil vedkommende få mindre utbetalt på sin forsikring. Det er garantert en nedtur å skylde på en Pokémon når man skal forklare en ulykke man er skyld i, sier Steen.

I tillegg er det mange som setter seg på sykkelen i den populære jakten.

--Jeg har sett noen vinglete syklister på jakt etter Pokémoner. Slik oppførsel er ofte en fasit til knall og fall, og i verste fall kan man skade andre, sier Steen.

Han legger til:

--Det er rett og slett ikke enkelt å ha tilfredsstillende oversikt på hva som skjer i trafikken rundt deg, om oppmerksomheten er rettet mot skjermen, sier Steen.

Han oppfordrer bilister til å la mobil og spill ligge mens man kjører:

 --Husk på at om du kjører i 50 kilometer i timen og ser på mobilen i fire sekunder, tilsvarer det å kjøre 56 meter med en pose over hodet, sier han.

(Pressemelding fra Tryg)






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS