Forventer rask åpning av kirkene
Honningsvåg kirke er stengt og gudstjeneste ble på søndag gjennomført i menighetshuset.

Forventer rask åpning av kirkene

Mandag var det møte mellom Nordkapp kommune og Nordkapp menighet.
Nordkapp-budsjettet 2019
Raymond Elde
Publisert : 29.01.2019 13:27

Ordføreren forventer at menigheten åpner kirkene igjen raskt. 

Søndag informerte Nordkapp menighet om at alle kirkene var stengt på grunn av pengemangel. Kirken må ha 600 000 kroner mer i året fra kommunen slik at den årlige overføringen blir 3,7 millioner kroner. 

Mandag ettermiddag hadde ordføreren og assisterende rådmann invitert menigheten til møte. 
--Vi har hatt en god dialog, sa Bente Floer, leder av menighetsrådet, til Radio Nordkapp etter møtet. 

--Jeg synes det er rart at man stenger kirkene uten at man tar kontakt med kommunestyret først. Hadde de tatt kontakt kunne dette vært unngått. Menigheten er en selvstendig juridisk enhet. Derfor kan ikke kommunen instruere menigheten til å åpne kirkene, sier Kristina Hansen (Ap), ordfører i Nordkapp, til Radio Nordkapp. 

--Jeg synes det er rart at Nordkapp sokn sier de ikke har fått respons fra kommunen på skriftlige henvendelser. Jeg mener vi har svart på de brevene vi har fått. Alle sektorene i kommunen måtte kutte i årets budsjett. De eneste som fikk økte rammer var Nordkapp sokn, sier Børge Grønlund, assisterende rådmann i Nordkapp. 

Det er 160 000 kroner å spare på at kirkene er stengt, i form av renhold og oppvarming. Er dette en provokasjon for å sette menigheten opp mot kommunen? 
--Det er ikke bra at det blir slike saker. Kommunen har stilt opp for kirka. Ny gravlund, brannsikring av kirka, ny kapellanbolig, er noen av eksemplene. Jeg kjenner meg ikke igjen i framstillingen om at vi ikke har bevilget penger, sier Hansen. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS