Dette bør du ha i bilen når snøen laver ned
Vinter kan medføre mye snø på kort tid i Finnmark. (Illustrasjonsfoto)

Dette bør du ha i bilen når snøen laver ned

NAF mener gode råd for hva bileierne bør ha i bilen om vinteren.
Samferdsel
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 02.02.2019 03:45

Uten hjelpemidler er det fort gjort å stå fast i snøen. 

--De fleste av oss har kost og isskrape i bilen, men det er også lurt å ha en liten spade og kjetting eller lignende. Da er det lettere å komme seg videre når man blir overrasket av snøvær, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF, i en pressemelding. 

Når det kommer store snømengder er man fort hjelpeløs når man skal ut på vegen og kommer til en nedsnødd bil. Har brøytebilen vært der i tillegg, ligger det en real snøfonn og pakker inn bilen.
--Da er det gull å ha en liten spade tilgjengelig i bilen. Når man har kostet bilen fri for snø, får man spadd vekk nok snø til å komme seg avgårde, sier Sødal.

Store snømengder gjør også at det er lettere å kjøre seg helt fast. Når det kommer så mye snø på kort tid rekker ikke brøytemannskapene rundt raskt nok. Kjører man seg fast er gode råd dyre om man ikke har hjelpemidler i bilen. Kjetting eller det som kalles autosokk er det beste, men kan være litt vanskelig å få montert på hjulene om man ikke har gjort det før.

--Velger du å kjøpe kjetting, er det lurt å trene litt på å legge den på. Da slipper du å fikle for mye når du står fast med bilen i kulda, avslutter Nils Sødal.


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS