Ønsker nye tjenestetilbud fra Posten i distriktene
SV ønsker hyppigere ombæring av post. (Illustrasjonsfoto)

Ønsker nye tjenestetilbud fra Posten i distriktene

Fire av SV-representantene på Stortinget har levert inn et representantforslag.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 17.01.2019 23:30

Stortingsrepresentanter på SV har levert inn et representantforslag om å utrede nye oppgaver til Posten for å opprettholde hyppig ombæring og gi nye tjenestetilbud til mange i distriktene. 

Det er SV-representantene Arne Nævra, Freddy André Øvstegård, Torgeir Knag Fylkesnes og Karin Andersen som ønsker at Stortinget skal be regjeringen sette ned et offentlig utvalg for å se på mulighetene for å gi Posten Norge AS andre oppgaver enn tradisjonell postombæring, både for å øke servicenivået til mange husstander, særlig i distriktene, og for å sikre økte inntekter til Posten. 

SV-representantene foreslår at utredningen skal se på muligheten for at tilleggstjenestene kan finansiere hyppigere ombæring enn 2,5 dager i uken, men også se på muligheten for at de nye oppgavene kun etableres i de områdene der posten distribuerer aviser i dag for å bidra til å finansiere postens avisombæring. Utredningen skal være tydelig avgrenset mot offentlige velferdstjenester, og ikke se på oppgaver som autorisert helsepersonell utfører i dag. Eventuell endring av postombæring til 2,5 dager i uken skal ikke skje mens denne utredningen gjennomføres, og utredningen skal heller ikke gå på bekostning av tiden Posten skal ha for å omstille til færre ombæringsdager dersom dette blir vedtatt, ifølge forslaget. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS