Innbyggere i Finnmark blant de beste på bruk av refleks
Mange i Finnmark bruker refleks. (Foto: Tryg Forsikring)

Innbyggere i Finnmark blant de beste på bruk av refleks

Trygg Trafikk har offentliggjort tall for bruk av refleks.
Samferdsel
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 18.01.2019 01:41

Reflekstellingene for 2018 viser at andelen nordmenn som bruker refleks nå er oppe i 44 prosent. Det er en liten økning fra året før da tallet var 40 prosent. Trygg Trafikk karakteriserer utviklingen som treg, men positiv.

--Vi ser en svak, men jevn økning for hvert år. Hvis vi ser på de siste femten årene har økningen vært formidabel: fra bare 11 prosent i 2003 til dagens 44 prosent. Det er gledelig at stadig flere forstår at det å bruke refleks er det beste du som fotgjenger kan gjøre for å synes i mørket, sier Ann-Helen Hansen, kommunikasjonsrådgiver i Trygg Trafikk, i en pressemelding. 

Også i år viser tellingene at vi er flinkest til å bruke refleks langs landeveien, og det er også der den største økningen er.  2018-tallene viser nemlig at 54 prosent av alle nordmenn bruker refleks langs landeveien, mot 47 prosent i 2017.

I sentrumsgater er situasjonen en ganske annen. Bare 33 prosent bruker nemlig refleks i byen. Hansen advarer folk mot å tro at gatelys er en garanti for å blir sett.

Det er Nordland som kommer best ut i bruk av refleks med 67 prosent, tett fulgt av Finnmark med 61 prosent. 


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS