De beste filmene i 2018
Andrea Berntzen har hovedpersonen i filmen «Utøya». (Foto: Filmweb)

De beste filmene i 2018

Radio Nordkapps filmanmelder går igjennom de beste filmene fra kinoåret 2018.
Kultur
Publisert : 12.01.2019 09:45

Radio Nordkapps filmanmelder Ole Elde har sett over 60 filmer i 2018. 

Av: Ole Elde 

I dag skal jeg snakke om mine topp fem-beste filmer fra 2018. Jeg fikk med meg over 60 filmer på kino i fjor. Mange av dem var bra, noen var dårlige; mesteparten var helt OK. Dette er min liste, men du kan ha andre meninger om filmene. Mine beste filmopplevelser i 2018: 

5. Avengers infinity war
Jeg så Avengers to ganger på kino. Den første gangen likte jeg filmen godt, mens den andre gangen likte jeg den mye mer. Dette var filmen jeg gledet meg mest til i år og den leverte. Jeg kan ikke forestille meg å ha ansvaret som regissør, og måtte få plass til over 20 superhelter i én film. De greide dette! 

4 Creed 2
Rocky er en klassiker. I 2015 ville de begynne med en ny Rocky-serie, men med Michael B Jordan var jeg skeptisk. Da den leverte var jeg nysgjerrig på hva de gjøre skulle i toeren. Denne filmen var nervepirrende, så nervepirrende at jeg var på enden av setet mitt. Karakterene i filmen har blitt bygget opp så bra, at når de holder på å falle er seere redde fordi vi ser på karakterene som personer, ikke som skuespillere som spiller mennesker i en film. Det beste jeg kan si om Creed 2, er at filmen er skikkelig virkelig. 

3. Paddington 2
Paddington 2 er den beste familiefilmen jeg fikk sett i 2018. Det er rart at de kan få en pratende vaskebjørn til å virke så virkelig, med følelser og problem akkurat som menneske. Jeg elsket Paddington 2, en film du bør se med ungen din. 

2. Spiderman into the spiderverse
Jeg er en stor Spiderman-fan, og har vokst opp med han helt siden jeg var liten. Å se denne filmen som får karakterene Spiderman og Peter Parker så riktige samtidig som man også prøver noe nytt, er fantastisk. Helt siden 2004 har vi fått den samme Spiderman-historien i filmene, men så prøver de noe nytt i animasjonsform som er helt genialt. Dette er den beste Spiderman-filmen så langt og definitivt den beste animasjonsfilmen i år. 

1. Utøya 22. juli   
Angrepene på Utøya forandret Norge. Det som skjedde den 22. juli var helt forferdelig, og filmen illustrerer hvordan det var på Utøya under terroraksjonen. Filmen følger perspektive av en jente, spilt av fantastiske Andrea Berntzen som vi følger i 72 minutt som er så lenge angrepene pågikk. Lydmiksene gjør filmen nervepirrende. Det er helt stille også plutselig hører seerne skudd og hyling. Det er så ukomfortabelt og virkelig, at du kjenner det i ryggraden. Erik Poppe er regissør og gjør en fantastisk jobb med å få virkeligheten og grusomhetene i angrepene inn i filmen. Det var ikke en film i år som fikk meg så interessert i historien bak kamera som denne filmen. Dette er et mesterverk! 


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS