Mener EØS-avtalen betyr verdiskapning i distriktene
Marianne Haukland mener samarbeidet med EU, gjennom EØS-avtalen, er god distriktspolitikk. (Illustrasjonsfoto)

Mener EØS-avtalen betyr verdiskapning i distriktene

Høyres Marianne Haukland mener EØS-avtalen er god distriktspolitikk.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 09.01.2019 11:00

Marianne Haukland, stortingsrepresentant for Finnmark Høyre, mener det er et enormt paradoks at selvutnevnte distriktsparti vil ta distriktenes viktigste marked fra dem.

--EØS-avtalen gir bedriftene i Finnmark full tilgang til et marked med 500 millioner europeere. Uten denne tilgangen mister bedriftene våre et viktig konkurransefortrinn. Da vil distriktsarbeidsplasser gå tapt, har Marianne Haukland skrevet i et leserinnlegg sammen med Vetle Wang Soleim, stortingsrepresentant og leder av Høyres Europautvalg. 

Haukland mener EØS-avtalen sikrer denne verdiskapingen i Finnmark, og er derfor god distriktspolitikk.

--Tallene fra NHO illustrerer hvor viktig EØS-avtalen er for Finnmark. Mesteparten av verdiene som bedriftene eksporter herfra går til EU/EØS-området. Den tollfrie tilgangen og andre avtaler opp mot det europeiske markedet gjennom EØS-avtalen, er avgjørende for arbeidsplassene i Finnmark. Uten EØS-avtalen ville bedriftene våre måtte forholde seg til tollbarrierer og køer i kontroller som bedriftene i for eksempel Sverige, Finland og Danmark slipper. Dette ville hemmet vår konkurransekraft, og ført til færre arbeidsplasser, har Haukland og Wang Soleim skrevet i leserinnlegget publisert i Radio Nordkapps portal


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS