Ikke noe nytt om radiobingo fra Skei Grande
Bingoblokker må bli skrevet ut før bingospill i dagens regelverk. (Illustrasjonsfoto)

Ikke noe nytt om radiobingo fra Skei Grande

Spørsmål fra Trond Giske og svar fra Trine Skei Grande.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 08.01.2019 23:30

Det er ingen hindringer for å selge bingoblokker digitalt, mener kulturminister Trine Skei Grande (V) som svar på et spørsmål fra Trond Giske (Ap). 

Stortingsrepresentant fra Ap, Trond Giske, stilte et skriftlig spørsmål til kulturministeren like før jul:
--Hvilke hindre gjør at lokalradioer som er godkjent for å ha bingo, ikke kan selge bingoblokker digitalt?

Hans begrunnelse var at lokalradioen er en viktig samfunnsinstitusjon i distriktene, og en enklere distribusjonsordning for bingoblokker, kan bidra til å styrke inntektsgrunnlaget.

Svaret fra Skei Grande er at det ikke er noen hinder for å selge bingoblokker over internett, men slik reglene er i dag må alle bingoblokkene skrives ut før de kan benyttes til bingospill. I sitt svar til Giske nevner kulturministeren ingenting om begrunnelse for dette eller om det blir en endring på dette, skriver lokalradioforbundet på nett.

Mange lokalradioer har jobbet for å få en heldigital løsning for radiobingo, ettersom ikke alle lyttere har tilgang til en skriver og dette er et hinder for en del spillere.

Det var Radio Nordkapp som tok opp saken med Nordkapp Arbeiderparti som sendte den til Arbeiderpartiet sentralt, der Trond Giske sendte inn spørsmålet.

Slik lyder svaret fra kulturministeren Trine Skei Grande: 
«Som representanten skriver medfører det riktighet at omsetningen fra bingo er viktig for å kunne opprettholde mange mindre lokalradiostasjoner og lokal-TV-stasjoner i distriktene.

Lag og organisasjoner med godkjent lotteritillatelse kan søke om tillatelse fra Lotteri- og stiftelsestilsynet til å arrangere bingo. Lokalradiostasjoner og lokalfjernsynsstasjoner med konsesjon kan arrangere bingo i lokalradio og lokal-TV under forutsetning av at inntektene går til drift av stasjonen. Det kan gis én tillatelse per år og det kan avholdes ett bingospill per uke. For denne typen foreningsbingo er det ingen omsetningsgrense.» 


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS