Historisk valgliste i Nordkapp
Raymond Karlsen, leder i Nordkapp MDG.

Historisk valgliste i Nordkapp

Nordkapp MDG jobber med å stille liste i Nordkapp ved kommunevalget i 2019.
Valg 2019
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 07.01.2019 11:00

Ved lokalvalget til høsten får folk i Nordkapp et nytt valg. For første gang stiller Miljøpartiet De Grønne med valgliste i kommunen.

Etter lokalvalget i 2015 ble Miljøpartiet De Grønne (MDG) representert i seks kommuner i Finnmark. Partiet stilte ikke til valg i Nordkapp for fire år siden. 

Raymond Karlsen, leder i Nordkapp MDG, mener at Nordkapp behøver et politisk parti som setter hensynet til miljøet og det grønne skiftet først, og allerede nå kan han peke ut en del saker som de kommer til å sette søkelys på: 
--Vi ønsker å få oppdrettsanleggene i kommunen på land, eller i lukkede anlegg. I tillegg ønsker vi å satse på grønn næring, slik som øvrig havbruk og fiskeri, sier Raymond Karlsen i en pressemelding. 

Partiet satser imidlertid ikke kun på saker knyttet til miljø og klima. 
--Av andre saker, så vil vi blant annet ha turistskatt på cruise, da dagens modell gir for lite tilbake til kommunen. Vi vil frigjøre areal til boligbygging og sørge for rask behandling av byggesøknader, slik at folk som ønsker å bygge og etablere seg på øya får støtte og oppmuntring til å gjøre det, sier Karlsen.

Karlsen er forberedt på at det vil bli mye arbeid frem mot valget og at enkelte nok vil være noe skeptisk til det nye partiet. Derfor mener han det vil være viktig å lytte til folket i Nordkapp.
--Fremover er planen å møte folk for å høre hva som er viktig for dem, og få ideèr til hvordan det grønne skiftet kan gjennomføres i Nordkapp. Nå satser vi på å stille liste til høstens kommunevalg og få grønn tenking inn i kommunepolitikken, sier Karlsen. 

Nominasjonsmøte 
Miljøpartiet De Grønne jobber med å få kandidater nok til en liste i Nordkapp. Raymond Karlsen sier til Radio Nordkapp, at det er fortsatt uklart når partiet avholder nominasjonsmøte. 


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS