Slik sikrer du deg mot vannskader når frosten kommer
Frosne rør fører til mange skader på norske hjem og hytter hver vinter. (Foto: Frende Forsikring)

Slik sikrer du deg mot vannskader når frosten kommer

Forsikringsselskapene er spente på hvor kald vinteren blir.
Riks
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 03.01.2019 23:30

Forsikringsselskapene håper folket har lært av alle frost- og vannskadene i fjor.

I januar i fjor passerte forsikringsselskapet Frende 450 vannskader på private boliger og hytter.

--Nå er vi spente på om også årets januar bringer sprengkulde, og håper folk er forberedt, sier Arild Havsgård, takstsjef i Frende Forsikring, i en pressemelding. 

Frostskader oppstår oftest når rom blir utsatt for kald trekk eller mangler tilstrekkelig oppvarming, slik at rørene fryser og i verste fall sprekker.

Varm opp og følg med
--Sett på litt varme for å hindre frostskader, og følg med på rørledninger, spesielt der rørene ligger utsatt til, sier takstsjefen.

Alle kan og bør gjøre en egeninnsats for å begrense skader som følge av frost. Kravet fremgår også av forsikringsavtalene hos alle forsikringsselskapene.

--I hovedsak har det vært brudd på innvendige rørledninger som følge av for lite oppvarming i bygning, og utvendige rørledninger som fryser som fører til at folk mister vannet, sier Havsgård. 

Med over 3000 frostskader første kvartal i fjor, ble det utbetalt 139 millioner kroner i erstatning for skader etter lekkasje som følge av frost ifølge Finans Norges vannskadestatistikk.

I tillegg til skader som skyldes frostsprengte rør, utgjør skader som skyldes manglende ettersyn eller manglende utskifting av vannrør, kloakkrør eller andre installasjoner en stor andel av skadene.


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS